Everything about my business opportunities

SCORE A PROGRAM bersama KENSHIDO | February 21, 2010

Salam Semua,

Saya ingin menjemput kawan dan lawan untuk sama2 menyertai program usahawan MLM score A ni khususnya untuk ibu bapa yang mempunyai anak di sekolah rendah UPSR dan menengah PMR & SPM kerana keberkesanan program ini

http://www.scorea.com/eng/index.cfm

ANAK ANAK SCORE A , IBU BAPA SCORE RM

mahu tahu rahsianya? hubungi saya di 0193026460

Anak Score A, Ibu Bapa Score RM

Berita Terbaru & Terhangat!

Yang Pertama di Malaysia mahupun di Dunia yang mendapat Sijil Syariah Compliant
dari segi Produk & Pelan Pemasaran!

Allahuakhbar!

Alhamdulillah Syukur…

Dengan Rasa Bangga Dan Berbesar Hati Pihak Syarikat Telah Disahkan KEPATUHAN SYARIAH Pada 7 Februari 2010 bersamaan 22 Safar 1431.

Score A Programme™

Program Yang Sungguh Hebat Anak/Pelajar Score A,  IbuBapa/Kita Score RM (RM30,000 sebulan dalam masa 3 bulan)

ZAMAN SEDANG BERUBAH…
Sudahkah ANAK ANDA bersedia menghadapi PERSAINGAN PELAJARAN?
Sudahkah ANDA bersedia menghadapi KEGAWATAN EKONOMI?

Score A Programme™ menyediakan peluang untuk anak/pelajar menjadi cemerlang di dalam pelajaran (di samping enjoy belajar), dan ibubapa/kita menjadi gemilang di dalam bisnes (di samping enjoy duit).

Bagus untuk budak-budak ni… daripada main computer & tv game je… dan bagus untuk ibubapa juga… sebab busy macam mana pun kerja/bisnes, masih boleh pantau prestasi pelajaran anak-anak.

Pengenalan

Syarat untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan ialah dengan menggunakan kaedah “pembelajaran output”, kebolehan untuk mengeluarkan dan menggunakan apa yang telah dipelajari. Ramai pelajar hanya melakukan pembelajaran input – membaca, belajar, menghafal dan mendengar adalah pembelajaran input. Inilah sebabnya ramai pelajar yang mendapat markah yang sederhana.

Untuk menyerlah, anak anda memerlukan pembelajaran output. Ketahuilah bagaimana kami melatih anak anda teknik pembelajaran output kami.  Kami telah mengambil masa 4 tahun untuk membentuk satu kaedah pembelajaran output yang cukup komprehensif yang mana ianya telah direka mengikut kurikulum yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan.

Kami akan membantu dan membimbing anak anda supaya Bersedia Menghadapi Peperiksaan dan mencapai kecemerlangan A. Berlatih mencapai kecemerlangan, keinginan untuk berjaya adalah penting, tetapi keinginan untuk bersedia adalah lebih penting. Apabila tiba hari peperiksaan anak anda akan mengharungi cabaran dengan keyakinan dan mencapai kecemerlangan A.

Score A Programme™  juga diwujudkan untuk mengatasi masalah-masalah yang dihadapi oleh ibubapa dan pelajar sendiri seperti:-

Sikap Para Pelajar:-

  • Merasa beban dan bosan untuk belajar cara konvensional yang hanya menggunakan buku sebagai medium menuntut ilmu;
  • Tiada motivasi untuk menjadi pelajar cemerlang;
  • Tiada minat untuk membaca buku dan membuat buku latihan;
  • Selalu menghabiskan masa di depan komputer dengan chatting, bermain game dan melawat laman-laman web yang tidak berfaedah; juga
  • Tidak mendapat perhatian ibu bapa yang sibuk bekerja.

Masalah Ibu bapa:-

  • Tidak dapat menilai pencapaian akademik anak anda;
  • Tidak dapat memberi perhatian kepada kerja rumah dan ulangkaji anak anda;
  • Tidak berpuas hati dengan keputusan peperiksaan anak;
  • Anak hanya membawa balik kad laporan 2 kali setahun;
  • Kurang pasti akan persediaan peperiksaan anak anda;
  • Anak anda menghadapi tekanan/ takut peperiksaan justeru hilang minat untuk belajar;
  • Membelanjakan wang yang banyak tetapi anak masih gagal memperolehi keputusan diharapkan; juga
  • Kekurangan interaksi ibubapa dengan anak-anak.

Score A Programme™ ialah program Webucation (gabungan website dan education) yang pertama di Malaysia.

Webucation – The Sunrise Business

WEBUCATION, the fast growing Business Opportunity

In Forbes Magazine, Peter Drucker calls webucation “The Next Mega Trend.” He states it will be the next Multi-Billion if not Trillion Dollar Industry. For those of you who don’t know Peter Drucker; he is a highly respected worldwide management consultant guru and author of over 25 books on Business and Management.

Mengikut kajian para pakar ekonomi dunia, seperti Peter Drucker, ‘Webucation’ adalah merupakan  peluang perniagaan yang paling berpotensi untuk masa hadapan bahkan lebih berpotensi dari Makanan Kesihatan dan Komunikasi. Perniagaan seperti ini dikategorikan sebagai Ekonomi Matahari Terbit dimana ia mempunyai peluang yang cerah untuk berjaya dalam satu jangkamasa yang panjang.

Di Malaysia pula, pada tahun 2010, Kerajaan telah mensasarkan semua sekolah menjadi sekolah Bestari dimana pada ketika itu, para pelajar akan belajar melalui laman web dan portal pendidikan seperti Score A Programme.

Sejarah Penubuhan Score A Programme™

  • Dibangunkan oleh Kenshido International Sdn. Bhd. (dulu dikenali sebagai Edu-2u Portal Sdn. Bhd.) pada tahun 1999.
  • Pelopor yang terunggul dalam Portal Pendidikan.
  • R&D selama 3 tahun. Modal RM4.5 juta bagi mencipta perisian.
  • Pada tahun 2002, telah dilancarkan di 14 buah Sekolah Bestari di Malaysia. Diberikan secara percuma untuk di uji kerberkesanannya. Projek ini telah mendapat kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia.
  • Hasil daripada percubaan sistem ke atas Sekolah Bestari ini selama 3 tahun iaitu daripada 2002 sehingga 2005, 93% pelajar-pelajar yang menggunakan Score A Programme™ telah mendapat pencapaian cemerlang 5A di dalam UPSR dan 8A di dalam PMR iaitu 100% A.
  • Dipasarkan secara berperingkat sejak pelancarannya pada tahun 2002.
  • Setelah mendapat keputusan yang cemerlang dan diiktiraf oleh kerajaan, pada tahun 2006, Score A Programme™ telah dipasarkan secara meluas melalui konsep jaringan pemasaran iaitu MLM (Multi Level Marketing) agar lebih ramai masyarakat dapat menyedari kewujudan produk pembelajaran yang hebat ini di samping memberi peluang ke arah peningkatan ekonomi.

Silibus

  • Meliputi 100% sukatan mata pelajaran dan silibus TERKINI Kementerian Pendidikan Malaysia
  • Mengandungi lebih 250,000 bank soalan yang berkualiti dan sentiasa dikemaskini
  • Digubal oleh guru-guru pakar mata pelajaran dan penggubal kertas soalan.
  • Sekolah Rendah (Tahun 1-6)
    1. Bahasa Melayu
    2. Bahasa Inggeris
    3. Matematik (Bahasa Inggeris dan Bahasa Cina)
    4. Sains (Bahasa Inggeris dan Bahasa Cina)
    5. Bahasa Cina
  • Sekolah Menengah (Tingkatan 1-3)
    1. Bahasa Melayu
    2. Bahasa Inggeris
    3. Matematik (Bahasa Inggeris)
    4. Sains (Bahasa Inggeris)
    5. Bahasa Cina
    6. Sejarah
    7. Geografi
  • Tingkatan 4 dan 5 – Pelancaran pada 15-Ogos-2009.

Kesusasteraan:

  1. Bahasa Inggeris
  2. Matematik
  3. Sejarah
  4. Sains
  5. Perdagangan
  6. Prinsip Akaun
  7. Ekonomi Asas

Sains:

  1. Bahasa Inggeris
  2. Matematik
  3. Sejarah
  4. Fizik
  5. Kimia
  6. Biologi

Potensi Pasaran

Leverage – “Work Smart – Explosive Income”
Permintaan Yang Tinggi
Kadar Penolakan Yang Rendah
Anti Kemelesetan Ekonomi (Pendidikan adalah keperluan asas).
Pasaran Sedia Ada – 5 juta pelajar
Pasaran sentiasa berkembang – 500,000 pelajar baru tahun 1 setiap tahun
Tiada Saingan – 99% syarikat MLM bukan produk pendidikan (spt produk kesihatan, kecantikan, penjagaan kereta & rumah).
Kesetiaan Pengguna
Pendapatan Royalti – selama 9 tahun
Webucation – kemuncaknya pada tahun 2010 – 100% Sekolah Bestari

(Dengan menyertainya sekarang, anak/pelajar & ibubapa/kita berada di antara kelompok terawal mengambil peluang ini, baik dari segi meningkatkan pencapaian pelajaran mahu pun dari segi menambahkan pendapatan)

Maklumat Syarikat

Kenshido International Sdn Bhd
Wisma Kenshido, No 1-1, 1-2, 1-3,
Jalan PJU 5/6, Dataran Sunway PJU 5,
47810 Kota Damansara, Petaling Jaya,
Selangor
Tel: 603-6141 8286
Fax: 603-6141 8126 / 8136
http://www.kenshido.com / www.scorea.com
E-mail: enquiries@kenshido.com

Ahli Lembaga Pengarah

Lesen AJL (931448) dan Modal Berbayar (RM 5 Juta)

Pengiktirafan dan Penghargaan

25-8-2002 : Launching of Score A Programme™, Sekolah Wawasan, Subang jaya, Selangor, oleh Deputy Minister of Education, Y.B. Dato’ Aziz Shamsuddin.

30-1-2004 : Sarawak Scholars’ Night, by Menteri Pertanian Dan Industri Makanan, Sarawak, Y.B. Dato’ Sri Haji Adenan Bin Satem.

21-7-2005 : Majlis Penyerahan Score A di Pasir Gudang, JB, oleh Menteri Usahawan Koperasi dan Pembangunan, Y.B. Datuk Mohamed Khaled Nordin.

21-9-2005 : Majlis Menandatangani Perjanjian Pendidikan Anak-Anak Kakitangan Penjara Dengan Score A, oleh Timbalan Menteri, Kementerian Keselamatan Dalam Negeri, Y.B. Dato’ Noh Bin Omar.

13-2-2006 : Program Anugerah Pelajar Cemerlang Parlimen Parit Sulong, oleh Menteri Sains, Teknologi Dan Inovasi, Dato’ Jamaluddin bin Dato’ Mohd Jarjis.

25-3-2006 : Majlis Pelancaran Dan Penyerahan Portal Score A Parlimen Pagoh, oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia, Y.B. Tan Sri Dato’ Haji Muhyidddin Bin Haji Mohd. Yassin

Dan satu-satunya Portal Pendidikan yang mendapat pengiktirafan dari
Menteri Pelajaran Malaysia Y.B. Dato’ Sri Hishammuddin Tun Hussein, dan
PIBG Nasional.

(Bukan senang nak dapat endorsement Menteri Pelajaran, setelah 4 tahun berjaya (2002 – 2006) baru Menteri endorse)

Laporan Media

Buletin TV3 Berita Astro

Dan lain-lain laporan media elektronik:
MHI / Radio Wanita FM

Utusan Malaysia East Malaysia News
The Star Tamil News

Dan lain-lain laporan media cetak:

Berita Harian / China Press / Guang Hua News / Malaysia Today / Nanyang Press / Sarawak Tribune / Sibu Borneo Post / Sibu News / Sin Chew Daily / Tawau News

Apakah Score A Programme™ ?

  • Score A Programme™ adalah satu kaedah pembelajaran output yang interaktif berpandukan sukatan pelajaran kerajaan yang mana telah terbukti berkesan untuk membantu pelajar bersedia menghadapi peperiksaan dan mencapai kecemerlangan A.

Apakah Pembelajaran Output?

  • Pembelajaran Output ialah suatu kaedah pembelajaran yang melatih pelajar mengeluar dan menggunakan segala ilmu yang telah dipelajari di sekolah melalui latihan-latihan yang disediakan di Score A Programme™.
  • Kaedah Pembelajaran Output Tradisional i.e. Buku
    • Kena periksa jawapan sendiri
    • Tidak boleh mengulang soalan
    • Tiada pemantauan masa
    • Terlalu banyak buku latihan akan membebankan pelajar, dan
    • Tidak Interaktif

Apakah Pembelajaran Input?

  • Pembelajaran Input adalah proses memasukkan maklumat ke dalam sel-sel otak anda. Pembelajaran sekolah sama ada dengan menghadiri kelas di sekolah mahupun mengikuti kelas-kelas tambahan di pusat-pusat tuisyen, membaca, mengulang kaji dan menghafal merupakan Pembelajaran Input. Terlalu ramai pelajar menggunakan hanya Pembelajaran Input, dan inilah punca utama mengapa mereka hanya mendapat pencapaian yang sederhana di dalam peperiksaan mereka. Untuk menyerlah di dalam peperiksaan, pelajar perlu Pembelajaran Output.

Mengapa pelajar memerlukan Score A Programme™?

  • Score A Programme™ telah direka khas secara terperinci bagi menyediakan pelajar suatu kaedah pembelajaran yang sempurna untuk membantu mereka menghadapi peperiksaan. Dengan mengikuti Score A Programme™, pelajar boleh menilai kemajuan dan prestasi akademik mereka sendiri dengan mudah dan lebih berkesan. Dengan ini, mereka boleh menilai sendiri tahap keupayaan, kesediaan dan kefahaman mereka tentang apa yang mereka telah pelajari di sekolah. Score A Programme™ memberi peluang kepada pelajar untuk membina keyakinan diri dan sikap positif.

Adakah Score A Programme™ akan membebankan anak saya?

  • Tidak. Score A Programme™ bukan satu pengulangan kaedah Pembelajaran Input, dan dengan itu tidak akan membebankan anak anda.

Perlukah anak saya mengikuti Score A Programme™ jika sekarang ini dia juga menghadiri kelas tuisyen?

  • Perlu, kerana tuisyen adalah satu lagi kaedah Pembelajaran Input. Sebenarnya, Score A Programme™ merupakan pelengkap yang baik bagi kelas tuisyen anak anda.

Ciri-Ciri Unik Score A

eTopic™

  • Pembelajaran output sebaik sahaja selesai pelajaran input tentang sesuatu topik bagi membantu pelajar lebih memahami setiap topik dalam mata pelajaran yang mereka pelajari;
  • Markah lulus 80% iaitu A;
  • Penandaan adalah serta-merta; juga
  • Keputusan adalah serta-merta dan di hantar ke e-Report Card dan sms ke telefon bimbit ibubapa.
eAssessment™

  • Latihan output secara serta merta yang tidak terhad menguatkan kemahiran pelajar dalam menghadapi peperiksaan;
  • Seperti kaedah bermain game, terdapat sistem ranking yang menggalakkan persaingan sihat;
  • Pelajar perlu lulus tahap pertama untuk pergi ke tahap seterusnya;
  • Penandaan dan keputusan adalah serta merta; juga
  • Keputusan akan dihantar ke e-Report Card dan di sms ke telefon bimbit ibubapa.
eTrial Exam™

  • Dicipta seolah-olah peperiksaan sebenar untuk membantu pelajar bersedia dan meningkatkan keyakinan sebelum peperiksaan sebenar;
  • Melatih pelajar agar pandai mengurus masa dan terdedah dengan pelbagai bentuk soalan peperiksaan; juga
  • Keputusan adalah serta merta dan dihantar ke e-Report Card dan di sms kepada ibubapa.
eNational Trial Exam™

  • Peperiksaan percubaan secara online yang diadakan serentak di seluruh Negara.
ePast Year Exam™

  • Soalan-soalan peperiksaan tahun-tahun lepas disediakan khas untuk membantu pelajar mengenal corak dan bentuk soalan sebenar supaya pelajar mencapai kecemerlangan ‘A’; juga
  • Satu-satunya e-learning yang diberikan hak untuk menerbitkan kembali kertas-kertas peperiksaan sebenar UPSR dan PMR daripada tahun 1993 sehingga sekarang daripada Lembaga Peperiksaan Malaysia.
eTopic™ & eAssessment™

  • Modul soalan berkonsepkan latih tubi & pengukuhan.
  • Pemeriksaan serta-merta dan kata-kata motivasi. (buku tak boleh buat ni… ibubapa pun tak selalu dapat buat ni…)
  • Membantu pelajar menjawap soalan dalam keadaan yang menyeronokkan.
eTrial Exam™ & ePast Year Exam™

  • Modul soalan berkonsepkan peperiksaan.
  • “Coundown Timer” berdasarkan jangkamasa peperiksaan sebenar. (buku tak boleh buat ni…)
  • Pelajar akan sentiasa bersedia (exam ready) untuk menghadapi suasana peperiksaan yang sebenar.
eProgress™

  • Carta pemantauan yang membolehkan ibubapa mengikuti perkembangan anak-anak melalui eTopic™. Ciri ini adalah satu kaedah pemantauan yang efektif. Ia direkabentuk untuk memastikan bahawa ibubapa sentiasa diberitahu tentang kesemua latihan-latihan eTopic™ anak-anak mereka.
  • Ibubapa juga akan dikemaskinikan tentang bilangan percubaan yang telah dilakukan oleh anak untuk setiap topik. Justeru itu menunjukkan topik-topik yang didapati sukar. Maklumat ini membolehkan ibubapa mengenal pasti topik-topik yang bermasalah dan bukan mengkategorikan kelemahan mengikut subjek.
eNotes™

  • Nota ringkas tetapi padat
  • Disediakan dari guru-guru pakar mata pelajaran
  • Membantu pelajar untuk mengulangkaji dan membuat rujukan
  • Berkonsepkan peta minda.
eDictionary™

  • Khas untuk mata pelajaran Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik, sebagai penterjemah kepada perkataan-perkataan yang tidak difahami oleh pelajar.
eReport Card™ (Online dan sms)

  • Memudahkan ibubapa memeriksa prestasi akademik anak;
  • Membantu ibubapa memantau kekuatan dan kelemahan anak;
  • Mendapat tahu perkembangan anak pada bila-bila masa; juga
  • Membolehkan ibubapa memberi bantuan serta-merta.
  • Tidak lagi sekadar mengharapkan report card daripada sekolah sahaja yang mana pada masa itu semuanya sudah terlambat.
Senarai Penganugerahan 100 Pelajar Cemerlang Seluruh Malaysia

  • Direka untuk memberitahu ibubapa tahap anak-anak mereka berbanding dengan anak-anak murid setaraf di seluruh negara.
  • Ini menggalakkan pelajar berusaha dengan lebih gigih supaya nama mereka dipamerkan didalam senarai penganugerahan ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Score A Programme™, sila layari www.scorea.com

Untuk online demo Score A Programme™,

Masukkan Demo ID: 82828

Score A Programme™ – 24 jam sehari, 365 hari setahun, bila-bila masa, di mana-mana jua !

Hanya dengan satu jam sehari, anda boleh mengubah prestasi anak anda menjadi jauh lebih cemerlang, gemilang dan berkeyakinan tinggi !

Testimoni

Dan ramai lagi testimoni pelajar-pelajar Score A Programme™…
Beribu-ribu testimoni semenjak program ini di mulakan…

Pengiktirafan Khas

Cikgu Rokiah Alias

“Saya lihat program ini sangat-sangat HEBAT! Program ini WAJIB dilanggan oleh setiap IBUBAPA bagi memastikan KECEMERLANGAN anak-anak dalam peperiksaan. Saya merasa amat bangga bersama program ini dan melihat ramai anak-anak muda BERJAYA. Mereka Boleh! Anda pun BOLEH!”

Mantan Pengetua
Kolej Tunku Kurshiah (TKC),
Seremban, N.Sembilan
(1998 – 2005)
Pengetua Cemerlang Malaysia

KESIMPULAN 6P

  1. PELENGKAP kepada sistem pendidikan di MALAYSIA
  2. PEMANTAUAN oleh Ibu Ayah – Wujud hubungan / komunikasi 3 hala di antara Pelajar,Ibu Ayah & Guru.
  3. “PRIME TIME” – Waktu yang optimum pelajar untuk mengulangkaji pelajaran adalah berbeza bagi setiap pelajar.
  4. PENGURUSAN MASA – Pelajar akan dibiasakan dengan sistem pengurusan masa sendiri untuk bersedia hadapi peperiksaan.
  5. PEMANGKIN – Pelajar akan sentiasa meningkatkan prestasi mereka setiap masa sebelum menghadapi peperiksaan sebenar.
  6. “PERSONAL & EMOTIONAL BONDING” – Secara psikologi pelajar akan mendapat hubungan emosi lebih rapat dengan Ibu Ayah yang boleh membantu mereka lebih bermotivasi untuk lebih berjaya.
Dr Shukri Abdullah

“Program ini bukan saja memenuhi keperluan Output Learning malah ia turut melengkapkan keperluan Input Learning, justeru membantu dengan banyaknya seseorang pelajar dalam membuat persiapan pembelajaran sebelum kelas dan latihan pengukuhan selepas kelas dan lebih-lebih lagi pelajar yang sedang membuat persediaan peperiksaan”

Pakar Motivasi & Strategi Belajar Malaysia

Rahsia Pelajar Cemerlang

Konsep S.A.T.U.
S edia – Sebelum pergi ke sekolah – baca eNotes &
A wal    buat latih-tubi eTopic

T umpu 100% – Dalam kelas – tanya guru sehingga faham.

U langkaji – Balik dari sekolah – buat latih-tubi eTopic. Mana
yang tidak faham, baca eNotes semula.

Sebelum peperiksaan:
– Buat eAssessment, eTrial Exam, ePast Year Exam

Ibubapa pula hendaklah memantau perkembangan anak-anak melalui eReport Card.

Harga Pakej Score A Programme™

Nota: Activation Code & Top-up Code

  • 1 Activation Code, berharga RM50, digunakan untuk pendaftaran 1 orang anak, sekali sahaja seumur hidup.
  • 1 Top-up Code, berharga RM198 bagi Ahli, RM248 bagi Bukan Ahli, digunakan untuk akses selama 3 bulan, untuk kesemua anak.

PAKEJ BUKAN AHLI RM298

  • Pendaftaran untuk 1 orang anak i.e 1 Activation Code (RM50).
  • Penggunaan (akses) selama 3 bulan i.e. 1 Top-up Code (RM248).
  • Tambahan RM50 bagi pendaftaran setiap tambahan anak ke 2 dan seterusnya, sekali sahaja seumur hidup.
  • Top-up RM248 bagi penggunaan semula selama 3 bulan seterusnya bagi kesemua anak.

PAKEJ BUKAN AHLI RM596

  • Pendaftaran untuk 1-2 orang anak i.e. 2 Activation Code (RM50 x 2 orang anak).
  • Penggunaan (akses) selama 6 bulan i.e. 2 Top-up Code (RM248 x 2 orang anak).
  • Tambahan RM50 bagi pendaftaran setiap tambahan anak ke 3 dan seterusnya, sekali sahaja seumur hidup.
  • Top-up RM248 bagi penggunaan semula selama 3 bulan seterusnya bagi kesemua anak.

Nota: Pengiraan Kos Pembelajaran Score A Programme™
Kos 1 anak sebulan, untuk semua subjek, 24×7:

  • Ada 1 anak = RM298 / 3 bulan / 1 orang = RM99.33 sebulan
  • Ada 2 anak = RM596 / 6 bulan / 2 orang = RM 49.66 sebulan
  • Ada 3 anak = RM596 + 50 / 6 bulan / 3 orang = RM 35.88 sebulan
  • Ada 4 anak = RM596 + 100 / 6 bulan / 4 orang = RM 29.00 sebulan
  • Ada 5 anak = RM596 + 150 / 6 bulan / 5 orang = RM 24.86 sebulan

Cukop murah !
Lebih murah daripada harga melanggan Astro !
Lebih murah daripada kos pembelajaran tuisyen i.e. rm30 sebulan untuk 1 orang anak, untuk 1 subjek, 6 jam seminggu.

PAKEJ AHLI / USAHAWAN e-BIZ RM596

  • Pendaftaran untuk 1-2 orang anak i.e. 2 Activation Code (RM50 x 2 orang anak).
  • Penggunaan (akses) selama 6 bulan i.e. 2 Top-up Code (RM248 x 2 orang anak).
  • Tambahan RM50 bagi pendaftaran setiap tambahan anak ke 3 dan seterusnya.
  • Top-up RM198 bagi penggunaan semula selama 3 bulan seterusnya bagi kesemua anak.
  • Untung runcit Top-up RM50 (Harga Ahli RM198, Harga Bukan Ahli RM248)
  • Dapat 1 akaun bisnes

PAKEJ AHLI / USAHAWAN e-PARTNER RM1,788

  • Harga sebenar RM2,980 i.e. 5 Set Portal SAP x RM596
  • Untung runcit / jimat RM1,192
  • Untung runcit Top-up RM50 (Harga Ahli RM198, Harga Bukan Ahli RM248)
  • Cara balik modal dengan jual produk – 3 Set Portal SAP x RM596 = RM1,788
  • Dapat 3 akaun bisnes

PAKEJ AHLI / USAHAWAN e-ENTREPRENEUR RM5,548 + Percuma RM418

  • Harga sebenar RM8,940 i.e. 15 Set Portal SAP x RM596
  • Untung runcit / jimat RM3,392
  • Untung runcit Top-up RM50 (Harga Ahli RM198, Harga Bukan Ahli RM248)
  • Percuma 6 keping DVD, 4 Leaflets, 5 Success Module – berharga RM418
  • Cara balik modal dengan jual produk – 10 Set Portal SAP x RM596 = RM5,960
  • Dapat 7 akaun bisnes

PAKEJ AHLI / USAHAWAN e-MAX RM10,800 + Percuma RM418

  • Harga sebenar RM17,880 i.e. 30 Set Portal SAP x RM596
  • Untung runcit / jimat RM7,080
  • Untung runcit Top-up RM50 (Harga Ahli RM198, Harga Bukan Ahli RM248)
  • Percuma 6 keping DVD, 4 Leaflets, 5 Success Module – berharga RM418
  • Cara balik modal dengan jual produk – 18 Set Portal SAP x RM596 = RM10,728
  • Dapat 11 akaun bisnes

Pelan Pemasaran

Gabungan 3 Jenis Bisnes Yang Sangat Hebat :
“Online Education
+
Online Business
+
Network Marketing”

Menjadikannya tiada tandingan…

4 PAKEJ AHLI / USAHAWAN

e-Biz e-Partner e-Entrepreneur e-Max
Anda dpt 2 Kad Portal Anda dpt 10 Kad Portal Anda dpt 30 Kad Portal Anda dpt 60 Kad Portal
1 Kad Portal adalah utk penggunaan/ akses selama 3 bulan. Anda & anak anda boleh guna portal ini atau, anda boleh jual atau transfer kpd orang lain, & kad portal ini tiada expiry date.
Bernilai RM596

Anda beli hanya RM596

Untung RM0

Bernilai RM2,980

Anda beli hanya RM1,788

Untung RM1,192

Bernilai RM8,940

Anda beli hanya RM5,548

Untung RM3,392

Bernilai RM17,880

Anda beli hanya RM10,800

Untung RM7,080

dan
Anda dpt 1 Akaun Anda dpt 3 Akaun Anda dpt 7 Akaun Anda dpt 11 Akaun
Lagi tinggi pakej yang anda ambil, lagi banyak akaun yang anda dapat, bermakna lagi banyak potensi pendapatan yang anda boleh dapat terutama dari Bonus Matching.

Pendapatan – terbahagi kepada 2 kategori:

1. Fast Start Bonus (FSB) / Bonus Mingguan – Dikira berdasarkan Sponsor
Edu-Reward / K-Match / K-Reward / Processing Fee / Insentif Tajaan

2. Leadership Bonus (LSB) / Bonus Bulanan – Dikira berdasarkan Bonus Value

Kita fokus buat yg harian… yg bulanan akan menyusul dgn sendiri nya…

Fast Start Bonus (FSB) – terbahagi kepada 4 jenis:

Referral

Bonus

Matching

Bonus

Royalti

Bonus

Processing

Fee

Edu-Reward (ER)

Minima RM70

Maksima RM1,500

K-Match (KM)

1 pair = RM80

Maksima 12 pairs

sehari = RM960

e-Max, 14 pairs

sehari = RM1,120

Sehingga Infiniti Level

K-Reward (KR)

5% x K-Match

Downline

Sehingga 4 Level

Sebelah kaki pun

dapat

Jika Anda eE/eM

Setiap

Kemasukan

di dlm group

anda:

eP = RM32

eE/eM = RM80

Carta Edu-Reward
Anda Pendapatan Anda mengikut Downline berikut:
e-Biz e-Partner e-Entrepreneur e-Max
e-Biz RM70 RM70 RM70 RM70
e-Partner RM70 RM140 RM210 RM210
e-Entrepreneur RM70 RM210 RM800 RM800
e-Max RM70 RM210 RM800 RM1,500

Syarikat akan bayar maksima berdasarkan kemasukan downline, bermakna jika anda ambil pakej yang kecil, anda akan dapat bonus mengikut pakej anda & bakinya akan diberi kepada upline terdekat anda yang ambil pakej yang lebih besar dari anda.

Insentif Tajaan:

Istimewa buat ahli baru (sekali sahaja seumur hidup):

Sponsor 2 eP dalam masa 1 minggu -> dapat RM200

Sponsor 2 eP lagi dalam masa minggu kedua -> dapat RM200 lagi.

Sponsor 2 eE/eM dalam masa 2 minggu -> dapat RM600.

Sponsor 4 eE/eM dalam masa 2 minggu -> dapat RM1,200.

*Owner mestilah ambil pakej yang sama atau lebih besar dari downline.
Potensi Pendapatan

Jenis Akaun => e-Partner e-Entrepreneur e-Max

Dari Bonus

K-Match sahaja

=>

RM2,880 Sehari

RM86,400 Sebulan

RM6,720 Sehari

RM201,600 Sebulan

RM12,320 Sehari

RM369,600 Sebulan

Dari Bonus

K-Match + K-Reward

=>

RM578,880 Sebulan

RM820,800 Sebulan

SKY IS THE LIMIT!

Secara ringkasnya konsep pendapatan bisnes ini ialah – usaha yg anda lakukan adalah sama, tetapi hasilnya (pendapatan) berbeza bergantung kpd pakej yg anda ambil – iaitu lagi tinggi pakej yg anda ambil, lagi tinggi pendapatan anda berbanding dgn jika anda ambil pakej yg rendah.

Jadi fikir-fikir kan lah… Hmmm…..

4 Faktor Kejayaan, Ada Pada Bisnes Ini:

1. Syarikat

Online – 24 jam sehari x 365 hari – anywhere, anytime – servis boleh dibawa ke mana-mana & pada bila-bila masa.

Lama tapi Baru – Lama sebab sudah 10 tahun (jadi syarikat kukuh & ada jaminan); Baru sebab baru 3 tahun dalam networking (dalam bisnes networking, tahun ke 3 adalah tahun yang paling sesuai utk join, di mana tahun pertama & tahun kedua merupakan tahun kepayahan, sudah berlalu).

2. Produk

Terdapat 700++ Syarikat di Malaysia yg mempunyai AJL, telah melahirkan 5,500 jutawan dlm masa 40 tahun, dgn 4 kategori produk utama berikut – Kecantikan, Kesihatan, Penjagaan Rumah, & Penjagaan Kereta, di mana kesemua produk tersebut merupakan produk sampingan.

Manakala Score A Program merupakan satu-satunya produk Pendidikan di mana pendidikan merupakan Produk Keperluan (semua makbapak nak anak score a, tidak kira dari golongan mana pun), Berkualiti (rujuk testimoni, penghargaan & pengiktirafan), Harga Murah (RM7.10 satu subjek, selepas topup RM4.70), Tidak Bermusim (spt produk sampingan di atas), Anti Kemelesetan Ekonomi (walau pun zaman gawat, makbapak tetap nak anak score a) & Tiada Saingan.

Perniagaan dunia akhirat – kita bagi anak kita dan/atau anak orang lain, jadi pandai.

3. Pelan Pemasaran

“Payout Tinggi” – sbb ini adalah Technology Base Biz, Tiada Kos Fizikal (hanya jual nombor), Modal 1 kali, Untung Banyak Kali (Modal besar semasa develop software, now hanya buat maintenance). Contoh Astro & Biz Kad Prepaid/ Topup (Celcom, Maxis, Digi).

Pasaran sedia ada – terdapat 5 juta pelajar dari tahun 1 hingga tingkatan 3; setiap tahun 500 ribu pelajar tahun 1 masuk – pendek kata pasaran sampai bila-bila lah…

4. Kumpulan

Kita di bawah ZRB Millionaires Club, Rangkaian Terbesar & Paling Berjaya di Kenshido/ Score A, Pengasasnya En. Abdul Aziz Samad berjaya mendapat pendapatan RM1.2 juta dalam masa 7 bulan !

Kita ada Sistem, Tidak bergantung kpd kekuatan individu, Sistem kita Praktikal dan Mudah di Duplikasi.

Jadi, dengan 4 kekuatan di atas – tiada sebab kita tidak boleh berjaya !!!

Tarikh Bayaran

  1. Fast Start Bonus (Mingguan) – Dikira berdasarkan harian (real-time) dan dibayar setiap minggu seperti berikut:
Minggu Tarikh Kredit ke dalam K-Wallet
Minggu 1 1 – 7hb 18hb
Minggu 2 8 – 14hb 25hb
Minggu 3 15 – 21hb 4hb berikutnya
Minggu 4 22 – Hujung Bulan 11hb berikutnya
  1. Processing Fee Bonus (Bulanan) – setiap 15hb
  1. Leadership Bonus (Bulanan) – setiap 18hb

Sertailah sekarang…
Jangan biarkan anak-anak anda ketinggalan di dalam pelajaran…
Jangan biarkan anda ketinggalan di dalam RM…

Kata Hikmat Prof. Dr. Hamka:
“Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba……. datang tidak menentu masa…… datang disaat kita kesempitan atau kesusahan. Nilailah peluang itu dengan secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba. Jangan jadikan Seribu Alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!”

Selamat Menyertai Score A Programme™ dan Selamat Maju Jaya.


Posted in Uncategorized

Leave a Comment »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

About author

Sales Engineer at CME Pyroshield Sdn Bhd.Aiming to be an entrepreneur not politicians to help orphans, fisabilillah, and poor in Malaysia. Single but not available and is searching for business opportunities. Can be contacted at iwan125@yahoo.com hp(msia) 0193026460

Search

Navigation

Categories:

Links:

Archives:

Feeds

%d bloggers like this: